こども服、布小物のショップ&手作りな日々

2011年10月23日日曜日

塩麹の作り方

  今はやりの塩麹を作りました~。
とりあえず、スーパーでよくみかける乾燥麹を用意。
表面はふわふわしたものが見えます。
一瞬カビ?とも思いますが・・・・。





I made a yeast and salt.

For now, prepare dry yeast commonly found in supermarkets.

What superficially looks fluffy.

Mold moment? I think both
Do not worry



手で簡単にほぐせます。これぐらいまでほぐそう。    Easily crushed by hand.
手で塩をまぜてから、水を注ぎゴムべらで混ぜます。                                     Mix by hand from the salt and mix with rubber spatula pour the water.
容器は大きめ。
ふたは完全にしめないらしい。
ここからたまに混ぜながら、冷蔵庫で一週間。またその後の様子を のせま~す。 

Large container.

Fully tighten the lid.

Here, stirring occasionally, for one week in the refrigerator.

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