こども服、布小物のショップ&手作りな日々

2011年8月15日月曜日

庭でとれたブルーベリーのジャム

 8月に入って、だいぶ暑くなり、例年よりちょっとおそく色づきました。
これが第一陣。450グラムありました~。


いつもたくさんなってくれてありがとう~。
今晩、半量弱の砂糖をまぶして、ジュースが出てきたところで翌朝煮て、ジャムにするつもり。
味をみて、酸味がほしければレモンを足す。
というのがわたしのレシピ。
生でも食べられるんだけど、皮がプロの作ったものより、食べたときにあたるというか、ちょっと残る感じがあるので、我が家はジャムが定番です。

In August it became considerably hotter, just below the color a bit slow than usual.

This is the first batch. - 450 g there.



Thanks a lot - always have.

Tonight, nearly half sprinkled with sugar, and the next morning where the juice came out, going to jam.

Try to taste, add lemon if you want a sour taste.

I have a recipe for.

I'm also be eaten fresh, professionally produced than the skin or eating it when it hits, so I feel a little left, our house is a classic jam.



Posted by Picasa

0 件のコメント:

コメントを投稿